Antalya Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün genç sanatçıları desteklemek amacıyla başlattığı Genç Türk Koreograflar Gecesi, bu yıl ikinci kez Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde sahnelendi. İlk kez geçen yıl İzmir'de gerçekleştirilen proje; genç koreograflara kendilerini ifade edebilecekleri, sanatın farklı yorumlarını sahneye taşıyabilecekleri özel bir alan sunuyor. '2. Genç Türk Koreograflar Gecesi', 5 Mayıs Pazartesi akşamı Haşim İşcan Kültür Merkezi Antalya Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi'nde gerçekleştirildi. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk, geceyi salondan izleyerek sanatın genç temsilcilerine destek oldu.

Antalyalı piyanistler Ankara'dan ödülle döndü Antalyalı piyanistler Ankara'dan ödülle döndü

Devlet Opera ve Balesi'nin altı farklı müdürlüğünden seçilen 12 genç koreograf, kendi imzalarını taşıyan kısa koreografi eserleriyle bu özel gecede sahne aldı. Bedenin evrensel dilini merkeze alan bu modern dans yapıtları; bireyin içsel çatışmalarından toplumsal meselelerin yorumuna, düşsel kurgulardan müzikle kurulan soyut bağlara kadar uzanan geniş bir tematik çeşitlilik sundu. Her bir eser, koreografların özgün anlatım biçimleriyle izleyiciyi duygusal, düşünsel ve estetik bir yolculuğa davet ederken; sahne, yalnızca bir gösteri alanı değil, sanatçının dünyasını, sorularını ve hayallerini izleyiciyle buluşturduğu bir ifade platformuna dönüştü.

GENÇLİĞİN CESUR ADIMLARI, SAHNEDE DEVLEŞTİ

Gecede Ankara DOB'dan; koreografisi İlke Sayıner'e, müziği Oğulcan Sümer'e ait 'Her' ve koreografisi Şuayip Efe Uzun'e, müziği yapay zeka tarafından hazırlanan 'Dream', İzmir DOB'dan; koreografisi Bilgehan Gültekin'e ait 'Creation', koreografisi Özge Güven'e müziği Efecan Kalaycı'ya ait 'InLight' ve koreografisi Oben Yıldırım'a, müziği Özgür Can Alkan'a ait 'Sisu', Antalya DOB'dan; koreografisi Milina Fidan Özbek'e, müziği Cenk Türkay Şahinalp ve J.S. Bach'a ait 'Dedikoduss', koreografisi Yağızhan Danış'a, müziği Cenk Türkay Şahinalp ve Margarita Shikhova'ya ait 'Eşik' ve koreografisi Başak Özbek ve Burak Özbek'e, müziği Barış Şenyuva'ya ait 'Loop', İstanbul DOB'dan; koreografisi Ayşe Aras'a, müziği Özcan Yılmaz'a ait 'Alarga', koreografisi Nisa Deniz Ekmekçi'ye, müziği Cem Esen'e ait 'Beni Düşünme', Samsun DOB'dan; koreografisi Rüya Özvar'a müziği Çağaç Arın Öztornacı'ya ait 'Twin Flame Prophecy (İkiz Alev Kehaneti), Mersin DOB'dan; koregrafisi Erğani Mahmut Akyol'a müziği Ernest Bloch'a ait 'Dua' eserleri sahnelendi.

Temsil öncesinde düzenlenen 'Fuaye Sohbeti' etkinliğinde seyircilerle buluşan Tan Sağtürk, 'Genç Türk Koreograflar Gecesi'nin genç sanatçılara alan açma hedefiyle yola çıktığını vurguladı. Projenin ilk olarak İzmir'de başladığını, bu yıl Antalya ile devam ettiğini belirten Sağtürk, bir sonraki durağın Ankara Devlet Opera ve Balesi olacağını da paylaştı. Genç sanatçılara destek olmayı sürdüreceklerini ifade eden Sağtürk, sözü geceye damga vuracak koreograflara bıraktı.